Pelletkachels

Pelletkachels

Een pelletkachel is niet te vergelijken met het stoken van een openhaard. In pelletkachels worden geen houtblokken, maar houtpellets gestookt. Dit zijn gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes, afkomstig uit de bosbouw en houtindustrie. Er wordt nauwlettend toegezien op de kwaliteit van pellets, zodat bij de verbranding de uitstoot van schadelijke stoffen zo laag mogelijk is.

Dreamfire verkoopt pellets van de hoogst mogelijke kwaliteit tegen scherpe concurrerende prijzen. Voor meer informatie hierover kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Een perfecte dosering van de pellets zorgt ervoor dat u met een pelletkachel al snel meer dan 50% bespaart op uw gasrekening. Het gebruik van pelletkachels heeft nog meer voordelen:
 
  • Door de superefficiënte verbranding zijn rendementen tot 95% mogelijk (cv-pelletkachels).
  • Een cv-pelletkachel of cv-houtkachel is eenvoudig aan de sluiten op de cv installatie.
  • Temperatuur is volledig programmeerbaar via de ingebouwde thermostaat. Per week of per dag instelbaar, meerdere instellingen mogelijk.
  • Slechts 0,5% as, herbruikbaar als meststof voor bijvoorbeeld gazon of (moes)tuin.
  • Geen schadelijke uitstoot in het milieu, omdat de pellets gemaakt zijn van 100% natuurlijk materiaal.
  • Houtpellets zijn een onuitputtelijke brandstof en CO2 neutraal.
  • De ingebouwde thermostaat houdt de temperatuur in de ruimte constant.

Klik hier om onze producten te bekijken!

Installatie

De installatie is eenvoudig. Een schoorsteenkanaal is niet per se noodzakelijk, maar kan hiervoor wel gebruikt worden. Meestal is een horizontaal gat in de buitenmuur al voldoende. Een directe afvoer naar buiten volstaat omdat de verbrandingslucht door middel van een ingebouwde rookgasventilator naar buiten wordt afgevoerd. Een pelletkachel heeft geen natuurlijke trek nodig.

Een pelletkachel is los te installeren en ideaal te gebruiken naast stadsverwarming, propaan of aardgas. Een c-pelletkachel of cv-houtkachel is prima aan te sluiten op een bestaande cv-installatie.

Certificaten

De pelletkachels van Caminetti Montegrappa die Dreamfire verkoopt voldoen aan de strengste Europese normen. Het type Linea voldoet zelfs al aan de strenge Oostenrijkse norm voor 2015.

Klik hier voor nog meer voordelen van het gebruik van pelletkachels en het stoken met behulp van houtpellets!